Tillagningsmetoder: övriga metoder

Fritering: innebär att man sänker ner råvaran i en fritös som har rikligt med matfett i 160-180 grader för att få en knaperstekt yta, tex potatis, fiskfilé, kroketter och vissa bakverk. Ofta innesluter man råvaran med dubbelpanering eller frityrsmet.

Marinering:
en förberedande tillagningsmetod som innebär att råvaran får ligga och dra i en marinad innan tillagning för att det ska bli mört och smakrikt.

Gravning:
råvaran läggs i lika delar salt och socker, och serveras utan vidare tillagning. 

Saltning/ rimning:
användes förr i tiden som konserveringsmetod.

* Lakesaltning - råvaran läggs i en lake av vatten och salt
* Torrsaltning - råvaran gnids in med salt, tex lax, sill och strömming.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0