Tillagningsmetoder: övriga metoder
Fritering: innebär att man sänker ner råvaran i en fritös som har rikligt med matfett i 160-180 grader för att få en knaperstekt yta, tex potatis, fiskfilé, kroketter och vissa bakverk. Ofta innesluter man råvaran med dubbelpanering eller frityrsmet.
Marinering: en förberedande tillagningsmetod som innebär att råvaran får ligga och dra i en marinad innan tillagning för att det ska bli mört och smakrikt.
Gravning: råvaran läggs i lika delar salt och socker, och serveras utan vidare tillagning.
Saltning/ rimning: användes förr i tiden som konserveringsmetod.
* Lakesaltning - råvaran läggs i en lake av vatten och salt
* Torrsaltning - råvaran gnids in med salt, tex lax, sill och strömming.
Marinering: en förberedande tillagningsmetod som innebär att råvaran får ligga och dra i en marinad innan tillagning för att det ska bli mört och smakrikt.
Gravning: råvaran läggs i lika delar salt och socker, och serveras utan vidare tillagning.
Saltning/ rimning: användes förr i tiden som konserveringsmetod.
* Lakesaltning - råvaran läggs i en lake av vatten och salt
* Torrsaltning - råvaran gnids in med salt, tex lax, sill och strömming.
Kommentarer
Trackback